Dinerkaart

Voorgerechten

Brood & olijven

Huisgebakken brood, tapenade, kruidenboter, olijven

€ 6,25

Tomatensoep

Licht pikante soep met paprika, spekjes en crème fraîche

€ 5,50

Soep van de dag

€ 5,75

Aspergesoep

Lichtgebonden aspergesoep gevuld met Limburgse slagersham

€ 5,75

Salade Rozentuin

Gerookte zalm, geserveerd met een krabcocktailtje en een loempia van asperges en Hollandse garnaaltjes

€ 11,75

Carpaccio

Carpaccio van runderhaas met overjarige kaas van onze Kesselse kaasboerderij Mertens, zongedroogde tomaatjes en truffelmayonaise

€ 10,50

Scampi’s

Scampi’s, met asperges en tomaatjes in knoflook gebakken, afgeblust met witte wijn

€ 10,95

Buideltje van asperges

Bladerdeeg gevuld met witte en groen asperges, vergezeld van een luchtige Hollandaisesaus

€ 10,75

Geitenkaas

Salade met geitenkaas uit de oven en een mangochutney

€ 9,75

Hoofdgerechten

Oet ôs Mooders keuken

Zoorvleis met dikke frieten, huisgemaakte mayonaise en appelmoes

€ 12,95

Streekburger

Hamburger van Black Angusrund (Ierland), spek, gebakken uien, Kesselse peperkaas, dikke frieten en huisgemaakte mayonaise

€ 14,95

Spareribs

Homemade spareribs met koude sausjes

€ 17,75

Limburgs

Kesselse asperges op traditionele wijze met Limburgse slagersham, Kesselse roomboter en ei

€ 19,95

Scharrelhoen

Gegrilde filet van Limburgse scharrelhoen met asperges en een romige truffeljus

€ 21,50

Bief

Biefstuk van de haas, gesneden van Zuid-Amerikaans rund met saus naar keuze: champignonroom, peper, rode wijn of bearnaise

€ 25,95

Tournedos de Rozentuin

Biefstuk van de haas met gebakken ganzenlever en een jus van Madeira en truffel

€ 28,75

Zalm

Gebakken zalmfilet met verse asperges en een witte wijnsaus

€ 23,75

Catch of the day

Vraag de bediening naar de verse vis van vandaag

Vegetarisch

Bladerdeeg gevuld met gegrilde groente, mozzarella en noten, een saus van gepofte paprika

€ 17,75

Desserts

Mango

Parfait van mango vergezeld van een bavarois van passievrucht

€ 7,50

Ananas

In Malibu gemarineerde verse ananas geserveerd met kokosijs en een luchtige saus van Pina Colada

€ 6,50

Dessert de Rozentuin

Verschillende lekkernijen van chocolade: mousse, ijs (parfait) geserveerd met crème brȗlée en een ijslolly

€ 8,25

Kaas

Mooie, bekende en onbekende kazen uit binnen- en buitenland

€ 9,50

Koffie & zoet

Een kopje koffie met lekkere kleine hapjes

€ 7,50

Vanaf 17.00 uur kunt U bij ons terecht voor een heerlijk diner van één of meerdere gangen.

De menukaart wisselt 4 keer per jaar. De gerechten op de kaart volgen de verschillende seizoenen zodat U in het voorjaar kunt genieten van verschillende gerechten met asperges, in de zomer van een stukje vlees van de grill en in de winter van stevigere kost als een Limburgs bordje met balkenbrij en bloedworst, zoorvleis en stamppotjes. Tussendoor wisselen de “soep van de dag” en de “vis van de dag”regelmatig dus Eethuis de Rozentuin verveelt nooit. Chefkok Paul werkt uitsluitend met verse producten, veelal uit de eigen streek.

Hij houdt van ambachtelijk gemaakte sauzen en soepen; terwijl U zit te eten kunt U horen dat de sauzen á la minute worden “getikt”. Regelmatig verrast de chef zijn gasten met een Chefs Special, een gerecht bovenop al het lekkers dat al in de menukaart te vinden is.

Op vrijdag zijn er speciale aanbiedingen voor de liefhebbers van vlees op de Fridaynight Steaknight.

Heeft U een voedselallergie of –intolerantie? Onze medewerkers in de bediening overleggen graag voor U met de chef wat kan of niet kan; desgewenst en zo mogelijk kan een gerecht worden aangepast.