Dinerkaart

Voorgerechten

Brood & olijven

Huisgebakken brood, tapenade, kruidenboter, olijven

€ 6,75

Tomatensoep

Licht pikante soep met paprika, spekjes en crème fraîche

€ 5,95

Soep van de dag

€ 5,95

Runderbouillon

met fijne groenten en balletjes

€ 6,25

Scampi’s

Spiesjes van scampi’s en chorizo op een frisse salade en een groene salsa

€ 11,25

Carpaccio

Carpaccio van runderhaas met overjarige kaas van onze Kesselse kaasboerderij Mertens, zongedroogde tomaatjes en truffelmayonaise

€ 10,95

Geitenkaas

Salade met geitenkaas uit de oven en een mangochutney en frambozendressing

€ 9,95

Loempia

Loempia van kalfsvlees, geserveerd met risotto, krokant gebakken zwezerik en truffelsaus

€ 12,25

Avocado

Avocado gevuld met gerookte zalm en crème fraîche, in combinatie met

krokante zalm uit de oven

€ 11,75

Ganzenlever

Gebakken ganzenlever met appeltjes en een sausje van Calvados

€ 14,50

Hoofdgerechten

Oet ôs Mooders keuken

Zoorvleis met dikke frieten, mayonaise en huisgemaakte appelmoes

€ 14,75

Hamburger de Rozentuin

Hamburger van Black Angusrund (Ierland) met spekjes, ui, champignons en paprika, geserveerd met een salade en mayonaise

€ 16,25

Limburgs hoen

Supréme van scharrelhoen gevulde met pesto en mozzarella,

geserveerd met een eigen jus

€ 17,75

Bief

Drie runderbiefstukjes met een saus van salie en krokantje van

zongedroogde tomaat en serranoham

€ 19,95

Varkenshaas

Medaillons van varkenshaas, omwikkeld met spek en met een saus

van Limburgse mosterd en honing

€ 18,95

Tournedos

Biefstuk van de haas , gesneden van Zuid-Amerikaans rund met saus naar keuze: champignon, peper, rode wijn of bearnaise

€ 25,95

Tournedos

Biefstuk van de haas met gebakken ganzenlever en een jus van Madeira en truffel

€ 28,95

Zalm

Gebakken zalmfilet met witte wijnsaus

€ 21,75

Vis van de dag

Vraag de bediening wat de chef aan verse vis in huis heeft

Vegetarisch

Bladerdeeg gevuld met gegrilde groente, mozzarella en noten, een saus van gepofte paprika

€ 19,75

Desserts

Chocolademousse

Coupe met kokosijs, Baileys, chocolademousse en slagroom

€ 5,75

Sabayon

Huisgemaakt ijs van stroopwafels met een luchtige saus van koffielikeur 

€ 6,25

Sinaasappel

Parfait van Grand Marnier, crème brûlée en compote van sinaasappel

€ 7,50

Dessert de Rozentuin

Verschillende lekkernijen van chocolade

€ 8,50

Koffie & zoet

Een kopje koffie met lekkere kleine hapjes

€ 7,75

Vanaf 17.00 uur kunt U bij ons terecht voor een heerlijk diner van één of meerdere gangen.

De menukaart wisselt 4 keer per jaar. De gerechten op de kaart volgen de verschillende seizoenen zodat U in het voorjaar kunt genieten van verschillende gerechten met asperges, in de zomer van een stukje vlees van de grill en in de winter van stevigere kost als een Limburgs bordje met balkenbrij en bloedworst, zoorvleis en stamppotjes. Tussendoor wisselen de “soep van de dag” en de “vis van de dag”regelmatig dus Eethuis de Rozentuin verveelt nooit. Chefkok Paul werkt uitsluitend met verse producten, veelal uit de eigen streek.

Hij houdt van ambachtelijk gemaakte sauzen en soepen; terwijl U zit te eten kunt U horen dat de sauzen á la minute worden “getikt”. Regelmatig verrast de chef zijn gasten met een speciaal gerecht bovenop al het lekkers dat al in de menukaart te vinden is.

Heeft U een voedselallergie of –intolerantie? Onze medewerkers in de bediening overleggen graag voor U met de chef wat kan of niet kan; desgewenst en zo mogelijk kan een gerecht worden aangepast.