Dinerkaart

Voorgerechten

Brood & olijven

Huisgebakken brood, tapenade, kruidenboter, olijven

€ 6,25

Tomatensoep

Licht pikante soep met paprika, spekjes en crème fraîche

€ 5,50

Soep van de dag

€ 5,75

Vissoep

Rijkgevulde vissoep op Provençaalse wijze

€ 5,75

Salade Rozentuin

Salade met gerookte zalm, garnalenkroketje en een krabcocktailtje,

geserveerd met een frisse limoen-koriandermayonaise

€ 11,75

Carpaccio

Carpaccio van runderhaas met overjarige kaas van onze Kesselse kaasboerderij Mertens, zongedroogde tomaatjes en truffelmayonaise

€ 10,50

Scampi’s

Scampi’s, met tomaatjes en paddenstoelen in knoflook gebakken, afgeblust met witte wijn

€ 10,95

Geitenkaas

Salade met geitenkaas uit de oven en een mangochutney

€ 9,75

Hoofdgerechten

Oet ôs Mooders keuken

Zoorvleis met dikke frieten, mayonaise en huisgemaakte appelmoes

€ 13,95

Hamburger de Rozentuin

Hamburger van Black Angusrund (Ierland) met spekjes, ui, champignons en paprika, geserveerd met een salade en mayonaise

€ 15,95

Spareribs

Homemade spareribs met koude sausjes

€ 18,75

Kipsate

Gegrilde saté van malse kip met een zachte pindasaus en roerbakgroenten

€ 17,95

Beenham

Mals beenhammetje op roerbakgroenten met een honingmosterdsaus

€ 17,95

Steak

Gegrilde steak van Zuid-Amerikaans rund met een salade en saus naar keuze: champignonroom, peper, rode wijn of bearnaise

€ 18,75

Tournedos

Biefstuk van de haas op roerbakgroenten, gesneden van Zuid-Amerikaans rund met saus naar keuze: champignon, peper, rode wijn of bearnaise

met gebakken ganzenlever en een truffeljus  + €3,00

€ 25,75

Nog meer scampi’s

Als in het voorgerecht maar dan twee keer zo veel en rijk gevuld met groenten en paddenstoelen, geserveerd met oerbrood om te soppen

€ 21,50

Vis van de dag

Vraag de bediening wat de chef aan verse vis in huis heeft

Vegetarisch

Bladerdeeg gevuld met gegrilde groente, mozzarella en noten, een saus van gepofte paprika

€ 17,75

Desserts

Witte dame

Dame Blanche op de manier van de Rozentuin

€ 5,75

Bavarois

Bavarois van aardbei met verse aardbeien, vanille-ijs en slagroom

€ 6,50

Bosbessen

Compote van bosbessen met vanille-ijs en slagroom

€ 5,25

Dessert de Rozentuin

Verschillende lekkernijen van chocolade

€ 8,25

Koffie & zoet

Een kopje koffie met lekkere kleine hapjes

€ 7,50

Vanaf 17.00 uur kunt U bij ons terecht voor een heerlijk diner van één of meerdere gangen.

De menukaart wisselt 4 keer per jaar. De gerechten op de kaart volgen de verschillende seizoenen zodat U in het voorjaar kunt genieten van verschillende gerechten met asperges, in de zomer van een stukje vlees van de grill en in de winter van stevigere kost als een Limburgs bordje met balkenbrij en bloedworst, zoorvleis en stamppotjes. Tussendoor wisselen de “soep van de dag” en de “vis van de dag”regelmatig dus Eethuis de Rozentuin verveelt nooit. Chefkok Paul werkt uitsluitend met verse producten, veelal uit de eigen streek.

Hij houdt van ambachtelijk gemaakte sauzen en soepen; terwijl U zit te eten kunt U horen dat de sauzen á la minute worden “getikt”. Regelmatig verrast de chef zijn gasten met een Chefs Special, een gerecht bovenop al het lekkers dat al in de menukaart te vinden is.

Heeft U een voedselallergie of –intolerantie? Onze medewerkers in de bediening overleggen graag voor U met de chef wat kan of niet kan; desgewenst en zo mogelijk kan een gerecht worden aangepast.